Bananer som är gula är inte mogna bara så ni vet det! När de är torra, trista, tråkiga och lätt besk så är den omogen, fråga vilken apa som helst, de föredrar när de mörknar i färgen. Då blir bananen mjuk, söt och riktigt god. När jag var tonåren åt jag ordentligt mogen banan med chips. Ljuvligt att skära in ett salt chips i en mjuk banan och mumsa på!
 
 
Men just dessa bananer har jag medvetet låtit få bli mörka för att kunna baka en banana bread kaka med choklad! Den smakkombon älskar jag,  på högstadiet åt jag ofta en pinnglass med just banan och choklad som kombo. 
 
 
Det är så enkelt att baka denna amerikanska kaka,  banana bread. Vispa socker och ägg pösigt. Mosa i bananer, smält smör i mjölk med choklad, vispa samman, tillsätt mjöl, bakpulver och blanda ihop. 
 
 
Baka sedan av den i 55 min så är det helt klart. Låt den svalna lite.
 
 
Visst var det enkelt! Perfekt att låta barnen få vara med och veva ihop denna goda kaka.
 
 
Den går bra att äta som den är eller med vispad grädde eller varför inte ett stort lass med glass! 
 
 
Så släng inte bort de mogna bananerna som ni brukar utan baka på dem i fortsättningen.
 
Banana bread
75 g smör
1/2 dl mjölk
3 ägg
2,5 dl strösocker 
2-3 mogna bananer 
100 g mörk choklad 
3 dl vetemjöl 
3 tsk bakpulver 
Ströbröd till form. 175 grader I ugnen, baka av i 50-60 min.
 
Svårare än så är det inte! Lycka till!