25 oktober- Värdspastadagen!
 
Det finns dagar att fira varje dag, pasta är något att fira just varje dag. Ett liv utan pasta vore väldigt trist, det behövs så lite egentligen, bra pasta, god tomatsås och en bit riven ost över så är det klart. 
 
Min mormor Signe kokade spaghetti med lite smör över, toppat med ketchup, steget är inte långt på 50 år i mitt kulinariska liv! 
 
Men pasta är viktigt att inte skoja bort, perfekt kokt pasta av god kvalitet är sagolikt medans sönderkokt pasta är lika trist som en grå, regnig höstdag med hål i stöveln. 
 
Pastavattnet ska vara rikligt med salt, pastan kokas lite kort och vänds ner i såsen, oh vilken njutning det blir. 
 
Sen kan man ju riva lite tryffel över så är man i himlen, det behövs inte mycket för att förgylla denna härliga världspastadag!
 
Min egen teori är att Marcopolo inte var den som tog pasta från Kina till Italien utan att det har funnits pasta i 2000 år i Europa, klart de kunde blanda mjöl och vatten till en deg men att han absolut tog risnudlar till Italien, det tror jag på! 
 
Koka nu er pasta och njut av dagen!