Det är ju som så att vi skaffat höns av lite olika raser. De är helt olika individer, några kan vi handmata och några springer all världens väg när vi möter dem. De springer fritt på dagtid både trädgård och angränsande skog. Varje dag så kan vi hämta några ägg till frukost eller för lunch från dessa frigående höns, de lever ett otroligt härligt liv måste jag nog säga.
 
 
 Vår idé eller min idé är det nog är ju att de ska ge oss mat, bra mat där vi vet vad de äter och hur de mår, inte kyckling som lever i mer eller mindre bra "fabriker" och föds upp väldigt fort för att generera pengar. Så maträtter kommer ofta upp i mitt huvud om vilka kulinariska anrättningar som de kan bli. Just nu funderar jag på kyckling Albufera, troligtvis från senare delen av 1800 talet med en sås fylld av smaker, tryffel, kyckling, lever, grädde och kärlek. 
 
 Bilden är tagen från nätet.
 
Men det finns många andra maträtter som poppar upp i mitt huvud. Min egen kycklingrätt tillagad i champagne är också något som jag längtar efter. Sen är det ju problemet med att ta dessa härliga hönor av daga, att plocka deras ägg är en sak men att nacka dem och sen äta kan bli tuffare känner jag. Men det gäller ju att de får överleva också, rovdjur vill ju ta dem så som den vackra räven
 
 Bild tagen från nätet
 
Vi ser rävar i vår omgivning, väldigt fina men vi vill ju inte att de överlever tack vare våra höns.
 
Kyckling Kiev är så gott kom jag på, eller friterat kycklinglår, ohh så mycket smak.
 
Nä räven får inte ta våra höns. Så då har min kära sambo kommit på att vi det vill säga jag då ska kissa på träden runt vår tomt. Det borde verka avskräckande för räven att vilja gå in på vårt det vill säga mitt revir och ta höns.
Så därför tvingas jag ut och skvätta likt en hund på buskar och träd i vår omgivning i tid och otid.
 
Jag får vänta in långa reklampausar för att hinna ut till närmaste björk. Enbuskar är fredade, de har jag när jag röker fisk men andra träd får en skvätt av guldvatten på sig. Tur för mig att jag inte behöver gå upp om natten och tömma blåsan ännu men det kommer med åldern. Då får jag köpa foppatofflor i läder så jag inte trampar på en huggorm mitt i natten.
 
Vad fasiken skaffade vi höns för?
Tuppefaan gal kl 4, jag tvingas ut och pissa in reviret så inte räven tar dem. Vad får jag av dem förutom dålig nattsömn, jo några ynka ägg till en omelett för priset av 75 kr st. Jo jag fick något mer kom jag på, en fästing. Haft en tidigare i mitt liv. Den satt på magen. En liten jädra fästing hittade jag för några år sedan. Obehagliga djur, de ger ju mest en massa baskilusker efter sig och inte går det att laga mat på dem. Fri jakt är det i varje fall på fästingarna så de får möta döden.
 
 Fästingen på bilden for mycket illa ut efter fotografering.  Jag kan inte ens beklaga fanskapets släkt
 
 
Fästingen på bilden har inget med texten att göra men den fästing jag hittade häromdagen är nu död. Den gick en snabb och fasansfull död till mötes, snabb för fästing men fasansfull för mig. Den satt mycket dumt till, den satt liksom där den inte borde göra om den nu måste sitta på min kropp. Den satt liksom på påsen, den som hänger under den andra saken, alltså dingelidongen, under den satt den. Ja på pungen satt det jädra otyget, den hade bitit sig fast och varför då? Jo min sambo tvingar ut mig att pinka på träden för att skrämma bort räven från hönsen som inte genererar några intäkter på plussidan förrän i maj 2032. Hur många fästingar kommer jag hinna få på 10 år innan brake even uppnås. Undrar hur många fästingar Ingvar Kamprad drog på sig innan han gick plus minus noll. 
 
Det som var bra med fästingen var möjligtvis min manlighet. Tänk er när man lägger en tändsticksask bredvid ett annat objekt för att påvisa proportioner. Dingelidongen blev ju gigantisk i jämförelse med fästing. 
 
Så därför tänker jag nu extra mycket på olika anrättningar av kyckling. Beer can chicken, kycklingschnitzel, höns I currysås.
 
Nu måste jag sluta, blev kissnödig och det tar liksom lite tid att ta sig upp till den väntande aspen längst bort i hörnet av trädgården. Sen blir det nog äggröra med lite riven tryffel över.