Vet ni vad en HÅLLKÄFTENBURGARE är, det är en sån go burgare som får en att hålla käften!

Gäster tystnar och bara njuter av en riktigt god hamburgare som äts med händerna! Burgare äts ALLTID genom att pressa ihop hela burgaren med händerna, äts i stora tuggor. Slabbigt, ja absolut, så fungerar burgare. Men man äter en god hamburgare under tystnad. Är man inte tyst när man tuggar i sig en burgare så är den inte god!
1955 lär första hamburgaren serverats i Sverige och 1956 öppnades den första restaurangen med inriktning på burgare, BURGER-GRILL i Helsingborg och invigdes av Prins Bertil. Undrar om han greppade den allra första med båda händerna och tryckte in burgaren i munnen och andaktligt tuggade den under tystnad?! Hamburgardressing runt munnen, flottiga fingrar så kanske han smackar lite med munnen, skrattar fryntligt åt denna skapelse 1956!

Många tycker att det är kladdigt och måste äta burgare med kniv och gaffel men det är fel, det är att inte kunna njuta av en riktigt god hamburgare. Det är kladdigt, lär er leva med det, lär er njuta av en himmelskt god burgare. Skiten som serveras på dagens burgarrestauranger kan man äta med kniv och gaffel om man nu måste äta dem alls. Deras reklam är fina saftiga bilder som skapar ett sug men det blir bara ett plattfall iform av en megatrist färsprodukt utan någon kärlek överhuvudtaget. 
Tänk om man kunde hitta en saftig, kladdig, smakrik burgare som får en att hålla käften för en stund, jag skulle njuta, min omgivning skulle säkert njuta av min tystnad de också!
Nu plockar ju många kantareller, fräs på dem med lite lök. Blanda med en god majonnäs, salt och peppar, kanske lite tryffelolja. 
Ta en bra färs, blanda i lite dijon i färsen, forma till burgare och stek, var inte blyg med salt och peppar. Stek bacon, allt med bacon är gott, nu är pannan fylld med flott, lägg i bröden och sug upp fettet. Stek ett ägg, se den vackra gulan som kommer ge burgaren extra kladd. En skiva av dansk smakrik ost som ger en pikant smak, sallad, tomat och salt gurka! 

Bygg upp burgaren, tryck till lite lätt, se gulan rinna ner över skapelsen. Saftig, aromrik och bara väntar på första tuggan. 
Ladda upp med en servett, viktigt att komma ihåg. 
Ta tag med båda händerna nu, var redo för ett första bett, fantasin leker om hur smakpaletten kommer vara, hur den varma burgaren med det kalla kletet kommer gifta sig. Hur salladsbladets krispighet kommer cruncha i munnen, hur tuggmotstånd från burgaren kommer skapa spänst. 
Tankarna far runt innan tänderna biter tag i burgaren, där kommer första tuggan, smaken överträffar fantasin, ögonen sluts, munnen fylls av den smakrika hamburgaren, man tuggar lite långsamt till att börja med, sensuellt njuts det, knappt har man tuggat ur innan nästa stora tugga tas och ivrigt vill man ha mer. 
Tystnad läggs vid bordet, samtliga gäster fyller munnar med den saftiga burgaren, inga ord behövs, tystnaden talar sitt tydliga språk. Ingen undgår att känna saften runt munnen, dressing på fingrar men gäster ser inte på sina bordskamrater, de har full fokus att njuta av denna stund, alla HÅLLER KÄFTEN utom en, den gästen som vill undgå kladd, den gästen som inte förstår hur man njuter. 
Kommer ni ihåg den där filmen med Meg Ryan (tror den heter När Harry mötte Sally) som fejkar en orgasm på en restaurang, när någon gammal dam bordet bredvid säger - "Jag tar samma som hon där borta vad det än var!" Så är en riktig god hamburgare, intensiv, saftig, njutbar och längtan till nästa tugga!
Undrar om Prins Bertil såg ut som Meg Ryan där i Helsingborg 1956, jag tror det faktiskt. Lite som om han var besatt av demoner njöt han nog, hoppas jag! Sen kom Max von Sydow som exorsist och drev bort dem, oj nu tappade jag verkligen bort mig i hamburgarfantasin.

HÅLLKÄFTENBURGARE! Nu vet ni vad en sån är