Nu är påsken här, måste väl vara den största religösa helgen där Jesus minne firas. Han led, dog och uppstod och om vi tror på det så blir vi förlåtna och dessutom drar vi på oss ett evigt liv. Jag har aldrig träffat någon som har ett evigt liv, den personen borde ju kunna vara ett par hundra år nu, minst. Betyder det att ingen tror på det?

Men jag tror på att vi kan få äta riktigt god mat på påsken och jag tror dessutom att våren kommer efter påsk, kanske inte evigt men det är ett liv åtminstone!

Påsken innebär ägg, massor av ägg, känns inte så religöst med ägg men så gott. Vin och oblat känns mer religöst. 
Perfekt kokta ägg där mitten på gulan är så där lätt krämig, en god majonnäs som duttas på och toppas med räkor och en kvist dill! En lax som fått gravas med socker, lite salt, krossad vitpeppar och rikligt med dill och skärs upp i lagom tjocka skivor, så hovmästarsås till det. Glöm inte potatis, rejält med salt i vattnet så potatisen smak får komma fram. Gubbröra, ohh den får man inte glömma, en bit kavring, lite smör och en rejäl klick med Gubbröra på. Sillar, man kan inte få för många sillar till påsk. 

Inlagd sill, Brantevikssill, senapssill, örtsill, listan kan göras hur lång som helst. Jag älskar sill och gjort det sedan barnsben. Gräslök, rödlök, gräddfil är tillbehör som bara måste finnas där. 
JANSSONS FRESTELSE, en härlig janson som är fylld av smak från ansjovis, lök och så har jag lite matjesill i som rundar av smaken till himmelska höjder! Om jag fick ett evigt liv, då skulle jag kunna äta än mer Janssons frestelse. Där vill jag ha en bit lagrad ost till, långlagrad och vilken tur då att jag har en sån i min kyl. Köpte en ost som faktiskt gick ut för 1 år sedan i datum. Ett experiment som jag bara har läst om men ska nu testas i påsk. Kan ju bli katastrof men kan ju även vara en läckerhet. Den ligger där i kylen och vänts varje vecka under 2 år och nu är det dags att avnjutas. 

Men med påsk så är primörer på väg in. Sparris som kan grillas, kokas, skäras tunt i en sallad helt naturell. Nässlor kommer och en soppa på nässlor är sagolikt gott där ett pocherat ägg får rinna ut, det är vår, det är om inte ett evigt liv så är det ett underbart liv! 
Äntligen så kommer påsken med all mat, ledighet med vila, någon god bok, promenad och grill. Grillen ska nu få gå varm med någon köttbit där glödens aromer får tränga in under långtid! 
Jesus ska inte dött förgäves, jag ska fira det rejält! 
GLAD PÅSK!