ÅTERVUNNET MATRIAL FRÅN GAMLA BLOGGEN FRÅN 6 APRIL 2020. INTE TRODDE JAG ATT VI SKULLE VARA KVAR I DENNA PANDEMIN. ÖVER SOMMAREN, ABSOLUT MEN SEN SKULLE DEN VARA BORTA. MEN DEN ÄR KVAR, DEN SUGER SÅ MYCKET ONÖDIG ENERGI AV OSS ALLA SAMTIDIGT SOM JAG KAN UPPLEVA ATT MÅNGA INTE ENS ORKAR BRY SIG LÄNGRE. RESTAURANGBRANSCHEN LEVER SOM I ETT VACUM MED HÅRDA RESTRIKTIONER MEDANS PRIVATPERSONER HAR STORA FESTER RUNT OM I LANDET TROTS FÖRBUD OM MER ÄN 8 PERSONER I SAMMANKOMST. DUMT, ABSOLUT MEN JAG FÖRSTÅR DEM PÅ ETT SÄTT, DET ÄR EXTREMT PÅFRESTANDE ATT LEVA I DETTA VACUM. FÖR ETT ÅRSEDAN BÖRJADE JAG MORGON MED ETT "GOD MORGON VÄRLDEN " FÖR ATT GE MIG SJÄLV OCH ANDRA NÅGRA ORD SOM INTE RÖRDE SIG OM DET NEGATIVA I PANDEMIN, MÅNGA SOM VAKNADE UPP MED NYHETER OM 1000 DÖDA, 1500, 2000, 5000, 7000. SIFFROR SOM BARA STEG PÅ ANTALET DÖDA MEDMÄNNISKOR. DEN NYHETEN VARJE MORGON HÖLL PÅ ATT KVÄVA MIG. DET BLEV ETT 2020 SOM DEFINITIVT VAR DET VÄRSTA ÅRET I MITT LIV. JOBB SOM FÖRSVANN, EKONOMI SOM KRASCHADE, PSYKET BLEV SOM EN SMÄLT MARCHMELLOW. DÄRFÖR FORTSÄTTER JAG SKRIVA DESSA SMÅ RADER NÄDTAN VARJE MORGON. INTE ALLTID ATT JAG ENS SJÄLV ORKAR HITTA NÅGRA POSITIVA ORD!  

NEDANFÖR ÄR FRÅN 6 APRIL 2020. DÅ NÄR JAG TRODDE ATT DET BARA VAR EN KORT TID KVAR PÅ HELVETET, HELVETET HADE INTE ENS BÖRJAT DÅ. MEN JAG LEVER OCH DET ÄR PISITIVT!

När energin tar slut!

Överallt samma sak. Spelar ingen roll vad det handlar om så tas samma sak upp, igen, åter igen och så igen, Corona. Ett litet jädra virus 100 gånger mindre än en bakterie har förstört så mycket för en hel värld och även för mig och då är jag knappt ens drabbad jämfört med så enormt många andra. Men det har tagit mig hårt mentalt, att hela tiden matas med Corona, vi pratar Corona och lever med det 24/7. Jag önskar att det åtminstone fanns en timme per dygn som man kunde få slippa Corona, en sån timme i frihet likt den fotbollsmatch som spelades vid fronten mellan Tyskland och England en nyårsafton under första världskriget. En sån timme när allt annat stannar upp, tid och rum får försvinna.
 
Lite sån tid har jag på kolonin, ingen radio på för en stund, kaffe, grill, barnen och skitiga fingrar så stannar tiden för en liten stund innan helvetet kommer tillbaka igen.

Tanken att skriva min blogg var ju om mat och minnen, inte tråkiga saker även om det blivit lite sånt också ibland. Men när jag för några veckor sedan upptäckte att jag började må dåligt av Coronahysterin som massmedia dundrar ut bestämde jag mig att bli positiv till mig själv och min omgivning! Stänger av från nyheter och ser bara på morgonen för att få lite uppdatering om dygnet. Det får räcka med det, jag ser vänner och kollegor som mår dåligt av hur branschen har tagit en hel omvändning och det får mig att vilja vara positiv. Kan jag på något vis ge lite värme och omtanke till andra så har det fått mig att må bättre! En varm kram till alla er i hotell och restaurang branschen och alla andra som nu får slita ont inom vård och andra yrken som har det tufft nu. Ni är hjältarna!
 

 
Men en sak som alltid fungerat som en slags terapi från verkligheten har varit bakning, att knåda en deg är så stimulerande för min hjärna. Då tänker jag inte på mycket annat än just degen. Händerna får jobba med en härlig deg som skapar något nästan magiskt. Så till alla er nu som köpt på er ett enormt stort lager med jäst, njut av degen, känn hur glutentrådarna binder ihop till en underbar dag. Sen så vill jag återigen slå ett slag för surdegen. Då behöver ni ingen jäst sen så är ju surdegsbrödet så mycket nyttigare än vanligt bröd. Då är det friska och förnöjsamma bakterier som bara gör gott!
 
 
Surdegsbröd har ju dessutom så mycket längre hållbarhet än annat bröd bakat på jäst och i mitt tycke så mycket godare än bröd bakat på jäst. Elastiskt och segare i dess struktur med ett vackert utseende på snittytan, satsa på ett surdegsbröd i fortsättningen tycker jag!
 
 
Men även en sockerkaka får mig att må bra i all dess enkelhet. Socker, ägg, vatten, smör, mjöl och bakpulver så är det ju klart. Ta smör istället för något annat. Det går åt så lite, priset är högre men på en kaka så är det försumbart och smaken så mycket högre. På en timme har man fått en färdig produkt bara att avnjuta med ett glas mjölk. Det behövs inte så mycket mer än så för att må bra!
 
 
Så jag hoppas att alla ni som orkat läsa så här långt med mina som vanligt osammanhängande ord får må så bra ni kan med eller utan bakningen. Men det viktigaste tror jag nu är att vara positiv, ge andra en positiv bild av andra saker än Corona. Även en mulen dag så lyser solen bortom molnen, glöm aldrig bort det. 
 
Jag avslutar nu med väldigt varma kramar om så på avstånd till familjen, vänner, kollegor och alla andra fina och omtänksamma människor!
Jag mår väldigt bra om det är någon som mot förmodan undrar!