Svenska flaggans dag, så hette dagen när jag växte upp men numera är det vår national dag. Känn på det, Sveriges nationaldag, vi firar ju inte det så mycket vill jag påstå. Midsommar firar vi ordentligt men inte denna dag, vår dag, en dag som vi borde vara stolta över! Kolla in hur Norge firar sin 17 maj, jävlar i min lilla låda vad de firar. De vevar med flaggor och klär upp sig i folkdräkt men de har ju inte svensk sill, svensk färskpotatis och svenska snapsar.
Det har vi, jag älskar verkligen sill och potatis. Vill ha många sillsorter att välja på, fint skuren gräslök, inte mosig och sönderhackad utan elegant skuren, fint hackad rödlök som inte blöder ut sin saft och blir lite beskt. Hemligheten bakom att få bra smak på lök är en vass kniv som skär sönder löken, inte en slö jävla kniv som mosar ner fibrer och får löken att blöda. Det gäller alltid att ha vassa knivar så spring iväg nu och köp en knivslip, maten blir godare då, jag lovar.
 
 
Potatisen, det finns så många sorter, några sämre sorter som inte har någon annan smak än bara vatten sen finns de där potatisarna som smakar himmelskt gott. De där potatisarna som inte behöver något annat till än bara rikligt med salt och dill som de får koka med. De potatisarna är verkligen fantastiska att äta. Men glöm inte att de behöver koka med mycket salt, smaka på kokvattnet och känn att det är åt helskotta för mycket salt, då är det perfekt, då smakar de potatisarna så gott med hjälp av dill dessutom. 
 
 
Sen sillarna, löksill, senapssill, tomatsill, matjessill, örtsill, pepparotssill och strömmingarna, ättiksströmming, strömmingslådor, gravad strömming och en massa andra sill-& strömmingsinläggningar.
 
Ohh la la, det är himlen det, det är svenskt, det är Sveriges nationaldag på en tallrik "och den enda som sjunger det är jag"! Det sista är knyckt från Traste Lindens Kvintett.
 
 
Texten från låten, jag gillar den faktiskt. 
 
 
 
Ikväll kommer åtminstone jag äta sill och färskpotatis, det enda som jag odlat själv som går att skörda på min koloni ännu är gräslök så det kommer jag att hämta.
 
 
Kanske även stämmer upp till en sång, "Tystnad -tagning"!