Söndagen börjar krypa i mig nu, alla måsten är avklarade och det är bara eftermiddag ännu.
 
(Det är årsdagen för den vidriga händelsen på Irland just I dag, men det har verkligen inget med denna text att göra men väl värt att minnas)
 
 
Det är då den där speciella känslan infinner sig inom mig. Längtan efter måndagen kommer smygande.  Måndagar är den bästa dagen i veckan för mig. Det är ingen tunn klyscha för att stärka mig inför en jobbvecka utan sanning.
 
Att få ha en ledig söndag är närapå heligt för mig. Verkligen tokogillar att arbeta en söndag. Absolut inte av religösa själ utan bara rent ego. Arbetsnarkoman, javisst, står gärna i köket från tidig morgon till sen kväll, 6 dagar i veckan. På den sjunde dagen vill jag vara ledig. Vara med familj, äta brunch, läsa söndagstidning, dricka ett gott glas vin, bara vara lat och det är jag världsklass i just på söndagar. Men likt en sköldpadda på rygg så börjar jag tänka på måndagen, vad ska serveras till lunch? Vilka grönsaker kommer hem till köket på morgonen? Hur ser köttet ut som kanske ska brässeras till dagen efter? 
 
Älskar att få komma in i köket först på morgonen, sätta på kaffet, bläddra genom morgontidning, se ett skinande kök innan arbetet drar igång, njuta av stunden strax innan resten av köksbrigaden drar in och den underbara cirkusen startar. Ohhh, jag längtar till i morgon måndag! Onsdagar är för mig vad många andra känner inför måndagen. Mitt i veckan, långt till fredag och lördag då den verkliga cirkusen är igång!
 
Så vad händer i morgon måndag?!
 
TORSKRYGG MED ÄGG-& PERSILJESÅS!!
 
 
 
Jag längtar verkligen efter denna rätt.
 
 
Potatis som fått koka i rikligt saltat vatten.
En sås så tät av ägg, vitpeppar som lyfter hela anrättningen till guds himmel, änglakören sjunger så att Jussi Björling låter som en rostig gammal skördetröska i jämförelse, så gott är det att gaffelmosa potatis i den såsen.
 
Lättrimma torsken eller vilken fisk ni själva önskar med lite salt över natten i kylen.
 
Såsen, den är viktig.
Ta lite fiskbuljong, grädde, mjölk, kryddpepparkorn och koka ihop lite.
Red av till en lite för tjock konsistens.
Koka ägg, hacka sönder dem, skär persilja, gärna kruspersilja, den har lite mer smak och är så mycket vackrare än den slätbladiga varianten. Koka sedan torsken försiktigt. 
Lyft ur torsken och späd nu upp den tjocka såsen med fiskspad.
Oh la la hade en fransman utropat, tillsätt nu så mycket av ägg och persilja ni själva önskar men den ska vara som en härlig stuvning.
Njut nu av er måndag! Den bästa dagen i veckan!