Halleluja! Husmanskost är himmelskt gott, utprovade rätter sedan urminnes tider där smaker gott i arv, generation till generation!
 
Oftast från mor till dotter i gårdarnas kök. För att sedan hamna på flotta restauranger och bli näst intill lyxmat. I värsta fall så sätter lyxkockar sitt namn på någon totalt oaptitlig fryst låda från de stora företagen och förstör maträtter totalt i mitt tycke. Trist men jag förstår dem, hyran ska betalas, lånen ska in och semestern blir ju betald. Skulle gjort det samma om någon hade velat ha mitt nylle på en fryslåda. Hade skämts hela vägen till banken. Nog om det, tillbaka till det som var viktigt nämligen husmanskosten eller husmanskonst som det faktiskt är.
 
Det är så enkelt egentligen, stoppa en fläskkorv fylld med smak av kryddpeppar i ett fjällster så där lagom mycket. Koka den försiktigt. 
 
Koka kålrot med morot, palsternacka och potatis, stött ihop det med smör, salt och peppar. 
 
Koka en senapssås på spad från korv med just senap, grädde och smaka av med kryddpeppar, salt och peppar. 
 
Ta sedan och mortla lite senapsfrö och blanda med olja samt kanske lite sirap från björksav så har ni en ruskigt god senap till det! 
 
Funkar lika bra på lyxkrogen som i ett hemmakök. Och är det någon av er som tillverkar de trista matlådorna för 39:- styck som vill ha mitt recept så hör av er, kommer inte vara dyr, jag lovar!
 
Halleluja, prisa gud här kommer husmanskonsten.