Det finns dagar och så finns det Dagar med stort D! En sån dag infann sig igår, solen som lyste över oss, vindstilla och behaglig höstvärme med mina små barn. Vi tillbringade hela dagen utomhus och njöt verkligen av att bara få finnas med varandra.  Givetvis fanns det mat med en sån dag, mat är mitt liv och ger mig närapå min identitet! I 28 år har jag levt för min passion, det har kostat på rätt mycket vet jag nu med facit i hand men det är ändå ett nöje för mig.
Rökning stod på schemat på lördagen,  enrisrökt lax och högrev som skulle ligga i det vackra rökskåpet i trä, många, många timmar innan det skulle bli klart.
 
 
Laxsidan gnuggades in med socker, salt och peppar för att sedan få vila fram till sitt öde i röken. Högrev fick ett par dygn med kummin, salt, socker och peppar för att verkligen dra till sig i kylen. Nu skulle det rökas i 8 timmar, vaktas noggrant så temperatur hölls i en jämn nivå, späntas ved, yxa enris och njutas av en kall pilsner! En härlig lördag med familjen för återhämtning efter många, långa dagar, en så lördag att minnas! Att få ge tillbaka lite av den tid jag tagit känns otroligt bra, hoppas att övriga i familjen känner lite av det, för den lilla familj jag har är så oerhört viktig för mig.
 
 
Under tiden vi skötte röken grillades saftiga, rejäla biffar, välmarmorerade med en vacker gul fettkappa. Fett är så gott, där sitter smaken, det bästa var att just denna fina biff ratats i affären på grund av att det var kort datum på den. Konsument vill ha färskt, nyslaktat kött, medans jag vill ha ett kött som fått ligga till sig, smaker av köttet får komma fram och ge sig till tals, då gillar jag verkligen kött. Detta kött var världsklass, jag lovar!
 
 
 
En ljuvlig lunch avnjöts med vitlökskokt mandelpotatis som sedan stöttes ihop med en gnutta smör, gräddfil smaksatt med pepparrot, citron och chili till den vedgrillade biffen, barnen åt med stor aptit! 
 
Timmarna gick och till slut tog vi ut laxen, mild i sin rökighet, mjäll i köttet och den avnjöts till kvällens middag med en råstekt potatissallad och en enkel majonnäs. Det behöver inte vara svårare än så att laga mat!
 
 
Så var min lördag med en underbar familj som var samlad, mat, mat och så lite mer mat, jag fick tid att återhämta mig en liten aning. Redå för en ny vecka med ännu mera passion. Nu jädrar ska vi styra skeppet i hamn och rakt ska det gå, inga kryssningar eller stora girar utan vi tar ett fast sikte på målet. Energi är tankat, kära måndag var är du?!
 
Ett stort tack till familjen som ställt upp på mig!