Champagne och söndag!
Så underbart att vakna 5,30 en söndagsmorgon och fundera över livet, det är väl det som är att bli gammal!
Kokkaffe i den gamla muggen med ett bortdiskat Brynäsemblem och en trevlig bok blev starten på denna fantastiska dag.

Richard Juhlins bok om champagne var morgonens litteratur, helt plötsligt så är kaffet inte ens nämnvärt gott utan bara trist och tråkigt. Tänk att få öppna upp en kall flaska champagne, ja den ska definitivt inte serveras rumstempererat utan härligt sval och förförisk.
Men boken ger mig lust, lusten att laga mat där champagne och elegans är i fokus. Att få välja ett fint porslin och lägga upp en nystekt abborre med caviar, kantareller och en smörig vitvinssås eller grillad hummerstjärt med brynt smör och hyvlad tryffel över detta.
Lusten att kliva in i köket en tidig morgon och gå genom dagens meny, fundera över gårdagens service och rätta till inför kvällens service. Se ett vackert kök innan start är kärlek och glädje för mig än i dag. Lusten och drivet finns kvar trots min ålder och det är fortfarande inget jobb för mig att få laga mat utan bara ren glädje.
Fick det stora nöjet att föreläsa lite för en grupp gentlemän i fredags. Det är nog 24 år sedan som jag senast var nervös att prata om mat och mitt restaurangliv men denna gång var jag det igen. En obehaglig men pirrig känsla infann sig innan jag fick börja berätta om det som jag håller kärt. Men den känslan ska man ha för att skärpa till sig lite, hade skrivit ner lite stolpar om hur sommaren ser ut. Problematiken ligger sen i att jag måste byta glasögon när jag läser kontra när jag ska se människor jag pratar till. Så det blev 30 minuter av mumlande från min sida. Borde göra som vanligt, bara prata på och inte skriva ner en massa stolpar. Sen är ju punktskrift bättre för såna som mig. Men tror att jag fick fram ett hyfsat budskap om mat, sommaren och visioner.

"Du är som ett tuggummi under skon"
Så sa en av deltagarna i fredags, vet inte hur jag ska ta det, men betyder i varje fall att jag gjort avtryck på något vis i hans liv. Svårt att bli profet i sin egen hemstad även om hybris finns men det ger mig än mer lust att lägga ner mer tid och själ i mitt arbete. Så nu med champagne i sinnet och massor av ideer så kommer det bli en fantastisk söndag känner jag.
Coco Chanel så ungefär så här!
Jag dricker bara champagne vid två tillfällen, när jag är kär och när jag inte är det!
Just i dag är jag extra kär, i mitt yrkesval, i min glädje till maten, i lusten att laga mat, att få fortsätta utveckla mig själv!
Ha en underbar söndag ni också!