Det är något speciellt att äta egenfångad fisk!
 
 
En ledig helg full utav njutning och mycket fiske i vår närhet blev det! Nyinköpt haspelspö till Paulo, hans första har invigts vid varje vattendrag och fisk har fångats. Totalt fiskades det nog upp 12-13 stycken abborrar där den största vägde upp emot 1 hg. Alltså 0.1 kg, bara små men de fick fisk alla barnen och det var riktigt kul för dem!
 
 
Små händer blir stora fiskar men vi tog faktiskt hem några stycken och fileade upp dem. En filé hade inte ens räckt att täcka sushiriset om så önskat. Men vi vände de små bitarna i vetemjöl och stekte i smör som sig bör, liten skvätt grädde över det och vips så var det klart. Vet inte hur Jesus lyckades mätta några tusen med 7 fiskar för vi fyra var inte speciella mätta på våra i alla fall.
 
 
 
Men glädjen att se barnen få sina första fiskar var så härligt, det ropades hej vilt för dessa väldigt små fiskar men det var ju fisk i alla fall. Kan säga att alla fick inte fisk som fiskade!
 
Men en dag så kommer vi få större abborrar, dessa vänder vi då i välkryddat vetemjöl och steker i grädde, tillsätter sen rikligt med dill i såsen. Sen lite nystekta kantareller med silverlök till det. Kan tänka mig en välkyld chablis till det dessutom sen behövs inte så mycket mer!
 
Eller som födelsedagsbarnet sa 2016, - "det var den godaste jävla abborre jag någonsin ätit" , han fyllde 98 år så han visste nog hur det skulle smaka! 
 
 
 
Sen så är ju stekt strömming med brynt smör, en len potatispure och rårörda lingon min egna favorit av alla fiskrätter men det fisket får vi ta i vår! 
Vilka är era favoriter bland alla fiskrätter?
Ha det så bra!