Påven är död men vårt altare finns kvar!
Nu bärs de fram, de manliga attributen, jag menar givetvis grillarna. Nu kommer säsongen när vi män lagar mat igen, dock bara de soliga dagarna.

Vid dåligt väder så får kvinnorna laga maten igen så klart. Men tänk så mycket vi män måste skjuta åt sidan för att stå där vid grillen vid fint väder. Vi får läsa Teknikens värld mycket senare på natten så vi får sömnbrist. Vi hinner inte tvätta bilen som sen måste köras några mil för att luftas. Sen ska vi ju inte tala om att övningssvinga våra nya golfklubbor vilket då gör att handikappet inte kommer gå ner under 20 denna säsong heller.
Vi män grillar med glädje så ni kvinnor får göra det ni älskar. Städa, tvätta, klä barnen, klippa gräsmattan, göra sallad, rosta potatisen i ugnen, sen duka, ni älskar ju att pyssla med sånt medans vi män grillar.
Håll med att det är rätt rogivande att serva er man med kall öl när han stolt står där vid sitt altare och knäpper så härligt med sin nya grilltång han köpte till familjen i julklapp.
Men jag tänkte ge oss män lite tips nu så kvinnorna faktiskt kan sätta sig i en stol med ett välförtjänt glas bubbel och få koppla av.
Män- planera lite för faan!
Tänd grillen och gör själva en trevlig sallad. Skaffa en schysst gjutjärnspanna och fyll den med skivad potatis, lök, vitlök, kapis, på med olja, salt peppar och så rejält med smör. Ställ den på grillen och fäll ner locket. Sen ska jag inte behöva påminna er om att det är kolgrill som gäller, inte gasol. Det ska vara eld, rök som ger smak. Inte otrevlig gas som sätter sig i smaken.

Ta en hel kyckling, marinera den i saltlake med timjan, rosmarin och vitlök i ett dygn. Lägg den sen på grillen och pensla, pensla och pensla på en härlig grillmarinad så den verkligen sätter sin prägel. Lite grönsaker, paprika, lök, majskolvar, morötter och så vidare.
Fyll på i glaset åt er älskade fru samtidigt som du nu hämtat din fjärde långburk för kvällen. Det tar tid att grilla med kol men det är det värt.
Lägg på några kryddiga korvar som nattvard dessutom, de slinker alltid ner, surkål i korvbröd och så en god senap på det.

Avsluta sedan med att lägga kyckling på potatis så den får släppa ifrån sig saften och ge extra mycket smak.
Tänk så enkel ekvation det kan vara att laga mat på grillen. Lock + kol + kärlek/tid = gastronomi!
Ha en underbar dag!