Nu är julafton klar, sillar och grisfötter har ätits i generösa mängder och en del önskar kanske något annat än julmat!?
 
Dagarna innan jul så var jag och Baronessan på ICA då hon får se en viss kändiskock på utsidan av ett salsicciapaket, det skulle hon ha, hon hade ju träffat honom, hon är rätt bestämd.
 
 
Så väl hemma blandade vi ihop pastadeg, hon verkligen älskar att veva pasta. Så enkelt, ta 4 ägg och 4 dl vetemjöl, eventuellt lite vatten. Blanda ihop och låt vila 1 timme i kyl.
 
 
Ta sedan 1 paket salsiccia, skär upp dem på längden och dra ur färsen.
Tärna en morot, 2 lökar, 3 vitlöksklyftor, då menar jag klyftor inte dessa solovitlökar. Orkar man inte skala klyftor som smakar så mycket mer så behöver man faktiskt inte laga mat alls. 
 
Fräs på färsen med morötter i olja, sedan all lök. Krydda gärna på med lite fänkålsfrön och oregano, slå på lite krossad eller passerade tomater. Koka detta i 20-25 min. Smaka av med salt och svartpeppar. 
 
 
Ta fram pastadeg och antingen kavla ut den och skär i breda strimlor eller dra den genom pastamaskinen. Koka pastan i rikligt med vatten och nästan 10% salt. Det ska vara ordentligt skjuts i vattnet, använd inte olja i vattnet, stort NEJ på det. Koka pastan nästan klar och vänd sedan ner i pastasåsen. Behöver ni späda på såsen så använd av pastavattnet. Egengjord färsk pasta är så sjukt mycket godare än den trista färdigköpta färska som ligger i kyldisken. 
 
Slå på en god olivolja och riv en mozzarella över, nu ska gäster sitta vid bordet. De ska vänta på pastan, pastan ska inte behöva vänta på gästerna!
 
Det går även att strimla ner julskinka och fräsa på på samma sätt, koka bara vanlig torr pasta och njut av att julmaten är slut, om man nu vill att det tar slut. Själv åt jag rödbetssallad, leverpastej, julskinka och kaffe till frukost idag, men jag älskar ju mat!
 
Detta är glädje för mig att ha med barn i matlagningen, det kan bli lite extra att städa men det är det väl värt! Gör en stor laddning och bjud in vänner på en underbar middag!