Jag vaknade upp igår med en längtan efter musslor, helst små fina musslor och pasta. Pasta vongole var tanken, vitt härligt italiensk vin inköptes och sedan till butiken med den fina fisk-& charkdisken.
 
Döm om min förvåning att både fisk och chark var borta, kvar fanns endast en påse frysta blandade skaldjur, trist och ledsamt men så fungerar det, efterfrågan minskar och tillgången minskar. 
 
Så med denna frysta blandning, vitlök, chili, citronzest, vitt vin, rödlök, massor av persilja, olivolja, fiskfond och så en bronsvalsad linguini skapades en magisk pasta! 
 
Koka pastan några minuter kortare än vad som står på paketet. Koka i rikligt med salt, lyft över pastan i såsen och späd eventuellt med mer av pasta vatten och låt pastan bli färdig i såsen. Ni kommer märka hur den bronsvalsade pastan suger upp såsen så där gudomligt. Kollar ni på den dåliga bilden så ser ni hur simmig såsen blir.
 
 
 
Persiljan, chili och citron skapar magi i anrättningen.
 
Det går inte åt så mycket skaldjur så rätten är ju relativt billig trots allt. Det viktigaste är pastan, så en bra pasta behövs, kostar lite mer men är sån skillnad och sen absolut inte förstöra denna anrättning med parmesan!
Ingen ost på pasta där det finns fisk eller skaldjur på, säger italienare.
 
Men när jag gör fisk-& skaldjurslasagne så har jag ost i den. En italiensk kock vägrade äta den med motiveringen att det var ost i lasagnen. Han fick gå och lägga sig hungrig. 
 
Men här har ni ett festligt tips på en vanlig vardag efter all julmat! Blev otroligt gott kan jag lova! Älskar pasta sedan barnsben.
 
Vilken är din favorit bland pastarätter efter bolognese, för den är ju kungen av pasta!?