Jävla pissommar!
Nu är det höstdagjämning, dagen är lika lång som natten, nu kommer mörkret. Veden är inburen till priset av en stel kropp, åldern tar ut sin rätt men o andra sidan så har kroppen varit stel sedan 30 årsåldern så varför skulle den skötas bättre nu på ålderns höst. Det kan få bli hur kallt det vill denna vinter, jag är redo. Men sommaren då, ja så dålig kanske den inte var men håll med om att det regnade en hel del!?
 
Det regnade så pass mycket att båten sjönk dagar innan midsommar, ni vet den som kallats för ASET innan den bytte namn till L'amore, den östes ut och flyter nuförtiden väldigt fint. Dock gick motorn åt helvete så numera ror jag bara ut med den vackra Vätternsnipan. Den berättigar sitt gamla namn men ägaren måste kanske ha mer tid för att ösa.
 
 
Jag och jag, har ju en dotter som nu lärt sig ro så att jag kan ägna mig åt viktigare saker så som att läsa tidningen, skriva blogginlägg eller dricka kokkaffet.
Men den där sommaren, jag hade en ide om att odla lite chili och tomater på baksidan av huset. Har ju ett behov av just chili, älskar den heta känslan av chilin i munnen, ju mer jag äter desto mer vill jag ha, närapå ett missbruksproblem. Men dagen efter en riktigt het chiligryta så är det en annan öppning som mår mindre bra, själva ändalyckten, alltså röven mår inte lika bra av chilin. Toapapper behöver kylas ner för att klara dagen, röven påminner om en babians bakre del, så gott det smakade igår och så jobbigt dagen efter. Så därför odlade jag 5 chiliplantor och 2 sorters tomater. Så bra att det regnade, behövs ingen vattning då, nackdelarna var att det blev inte mycket sol heller på dessa plantor. Men det behövde jag inte oroa mig för, mördarsniglar åt ner dessa vackra plantor totalt som skulle gjort mig helt oberoende på chili hela vintern, nu sparar jag ju in pengar på dasspapper vilket är bra men chilin är borta. Kvar blev 100 gram av någon gul chililisort som jag ska klara hela vintern på. Abstinens redan i november känner jag.
 
Så för att minnas denna underbara sommar har jag nu fermenterat 50 gram chili att njuta av om 2-3 veckor när den har fått jäsa färdigt. Hade hoppats på åtminstone ett halvt kg chili och lite goda tomater att fermentera för att njuta av under vinter. 
Men jag slipper ju att ha ont dagen efter när chilin ska ut bakvägen,  detta jävla gift som jag är slav under! 
Tar sats på nästa sommar, sol och inga sniglar är min önskan inför kommande år. Tills dess så äter jag chili sin chili och tar sats mot en underbar höst!