
Men oavsett när den kom till och av vem så är den otroligt god, umamifylld i dess smak av sardeller. Sardeller är nu inte det samma som ansjovis eller sardiner utan en härlig liten fisk som ligger i salt och olja. Detta är verkligen medelhavet, dofterna och smakerna som förgyller köket när man fräser på sardeller i lite olja, vitlök som får fräsas på, hackade oliver, hackad chilifrukt, lite kapris som svettas i botten av pannan. Sen en burk av fina skalade tomater som klipps sönder och kokas med de övriga ingredienser. Låt det puttra ihop en stund.
Sen har vi detta med pastan, köp inte billig skräppasta utan kosta på er pasta av god kvalitet. Köp en spaghetti som kostar lite mer men smakar så mycket mer. Koka enligt anvisningar med rikligt saltat vatten. Hacka persilja och vänd ner i såsen, lyft över pastan och vänd runt ordentligt, ripla över lite god olivolja sen riv lite parmesan över. Jag lyfter på min nyinköpta gubbkeps för den skökan som kom på den maträtten.

Sen måste man ju ha lite innan maten, då blir jag lycklig när jag hittar fina tomater i olika färg och form, det behövs inte mycket mer än lite rödlök, basilika, mozzarella, olivolja, flingsalt, svartpeppar och en god balsamvinäger så är ju förrätt klart.

Glömde nästan det, bröd, nybakat bröd. Lite rustikt bröd som kan doppas, ja torka av tallrikar så de inte behöver diskas ens, så gott är det med Spaghetti Puttanesca, tomater med mozzarella. Bara lite vin till så är man nära på i Italien, fattas bara att Eros Ramazotti kommer in och sjunger vid middagen så är det fulländat.
Vilket är ditt bästa pastarecept?