Köttbullar har funnits i tusen år eller något liknande och är inget svenskt påfund men dessa små runda delikatesser är ändå väldigt viktiga i vår husmanskost. Min mormor Signe gjorde otroligt goda Köttbullar och det är hennes recept jag använder mig av än i dag.
Sen är ju köttbullar smaksatta med lite salvia i en god tomatsås tillsammans med spaghetti så otroligt gott. Det måste ju inte vara en ljuvlig gräddsås, rårörda lingon och potatispuré till köttbullar när man firar Signe och köttbullensdag!


Mormor Signes köttbullar.
1 kg blandfärs
1 dl ströbröd
3 dl grädde
2 dl vatten
1 gul lök
2 ägg
10 g salt
Vitpeppar efter smak
2 g kryddpeppar
Finhacka löken, fräs den mjuk i lite olja. Blanda sedan ägg, grädde, vatten, och kryddor med ströbröd samt löken. Blanda därefter ihop det med färsen och rulla köttbullar. Låt gärna köttbullarna vila någon timme innan stekning. Stek i vanlig olja, låt dem kallna och frys de som blir över efter provsmakning. Sen när det är dags för att servera dem så värm på dem i lite olja och en klick smör! Njut av min mormors recept.
