Brunch, jag älskar verkligen att sitta ner och äta länge en härlig söndag. Sätta sig kl 11 med en bloody mary, en mellanöl, breda ut DN och bara njuta av en ledig dag. Se andra ätande gäster som njuter av en skön söndag utan en massa måsten. 
 
Ägg i en massa varianter med hollandaise över, bräckt skinka på ett smörstekt bröd. Korvar som steks i sitt eget smakrika fett, tomater som är varma och kryddas enkelt med salt och svartpeppar. 
 
 
 
Potatis är viktigt en söndag, den steks till perfektion, smaksätts med vitpeppar och salt, vita bönor som man föser upp på en skiva vitt bröd, äggröra är ett måste, den måste vårdas som en pelargon av farmor, massor av kärlek. Den ska vara krämig, sammetslen och inte en minsta klump så långt ögat når på ett hav av äggröra. I somras fick jag en gäst från de brittiska kolonierna som rest väldigt mycket. Han påstod att min äggröra var den bästa han ätit över hela världen, det var nog en lögn vill jag tro. Han frågade vad hemligheten var, bara ren kärlek blev svaret. Det handlar bara om att vårda den på låg värme, röra försiktigt så inte konsistens blir likt keso. 
 
 
Juice är viktigt på en Brunch, goda juicer som gör en glad, kaffe, gott kaffe som doftar så rikt av sin färskhet. Kanske lite plättar, stekta med en gnutta smör och rårörd drottningssylt till.
 
Nu kanske ni förstår hur mycket jag älskar lediga söndagar, brunch med långa sittider, hur mycket jag sett fram mot denna dag som är brunchensdag. Jag har längtat att få sova länge, äta gott och få en bra start på dagen. 
 
Vaknade redan kl 7 av ljuset som trängde in i sovrummet,  gick upp och satte igång kaffet, fixade juice. Drog igång matlagning med att skiva potatis,  steka bacon, korv, tomat, lök, zucchini, värma bönor. Här skulle det njutas länge innan dagen började, vilken söndag det skulle bli efter måltiden. 
 
Bacon, potatis och korv blev bränt, smakade bara skit, glömde till och med att smörsteka brödet till vita bönor. Ägget blev däremot perfekt stekt, kvar att äta blev bara vita bönor och stekt ägg med kaffe och juice. Kvar sitter jag med en tår i ögat med en besk, vidrig smak av bränd mat. Dessutom är det säkert cancerframkallande så bränt blev det. Gick inte ens att ta en bild av det, såg mest ut som kolhögen  i grillen dagen efter att den används. 
 
Det blev verkligen ingen bra start på denna söndag och nu är det ett år kvar till nästa år när brunchensdag firas igen. Så det blir att reducera vinet istället känner jag! Älskar ni också Brunch? Lycka till i så fall! Ha en underbar söndag!