1.  
    Detta är återvunnet material från tidigare blogg.
     
     
    Det är många som frågat efter receptet på dessa goda köttbullar så därför tar jag det ännu en gång så ännu fler kan få njuta till jul av dem! 
     
    Jag minns hur mormor Signe stekte köttbullar i köket i smör medans jag kunde sitta i deras stora garderob med en uppstoppad räv, en hagelbössa och morfars finhatt med en stor fjäder i bandet runt hatten som sällskap. 
     
    Nu är det inte långt kvar till jul så varför vänta till sista dagarna. Finns så mycket annat att göra då. Gör köttbullar nu och lägg i frysen så är ett moment borta!
     

    Signes julköttbullar.

    1 kg blandfärs
    1 dl ströbröd
    3 dl grädde
    2 dl vatten
    1 gul lök
    2 ägg
    10 g salt
    Vitpeppar efter smak
    2 g kryddpeppar
     
    Finhacka löken, fräs den mjuk i lite olja. Blanda sedan ägg, grädde, vatten, och kryddor med ströbröd samt löken. Blanda därefter ihop det med färsen och rulla köttbullar. Låt gärna köttbullarna vila någon timme innan stekning. Stek i vanlig olja, låt dem kallna och frys de som blir över efter provsmakning. Sen när det är dags för att servera dem så värm på dem i lite olja och en klick smör! Njut av min mormors recept på julköttbullar!