Söndagsmorgon, kaffet är upphällt i den vackra Brynäsmuggen som en liten flisa gått bort på, tummen passar perfekt där flisan suttit. Veden sprakar så hemtrevligt, det är första advent men tyvärr har snön töat bort. Ett vinterlandskap är så underbart vackert under julen, allt blir just, det blir liksom lite mer jul med snö. 
 
Pasta
Julborden är i fullgång runt om i vårt avlånga land, sillar, laxar, prinskorvar, kött, jansons frestelse och mycket mer fyller borden på restauranger, gäster äter och njuter av julens traditioner! Jag älskar julmat och mitt yrkesval men ändå tänker jag på pasta just nu!
 
 
 
Det behövs inte så mycket till en underbart god pastarätt. Det behövs bara kärlek och bra ingredienser samt ännu mer kärlek!
 
Inköp!
* Pasta av god kvalitet 
* Tomat av god kvalitet, gärna San marzano 
* Goda sardeller 
* Gul lök 
* Vitlök 
* Olivolja 
* Pecorino eller Parmesan 
 
Gör så här:
Hacka löken fint, skiva vitlöken tunt, häll lite olivolja i en kastrull, fräs med sardeller på lagom temperatur tills det blir mjukt, lägg i tomater. Koka en stund, smaka av med peppar, eventuellt lite socker om det skulle smaka lite plåt från konservburk. En stor kastrull med vatten och rikligt med salt som kokas upp. Lägg i pasta och koka det några minuter mindre än vad som står på paketet. Lyft upp pastan och lägg i såsen,  skölj inte av pastan, det är ett stort misstag. Späd eventuellt pastan med lite av pastavattnet. Stärkelsen i vattnet är perfekt för hela anrättningen. Koka sås och pasta till perfektion, lägg upp på ett vackert fat och riv pecorino över pastan. 
 
Så enkelt men så gott. Känns det jobbigt så funkar ju snabbmakaroner och ketchup också för att mätta magen, dock inte lika gott enligt mitt tycke. Sältan från sardeller gör hela anrättningen och lyfter till himmelskt nöje!
Ha en trevlig första advent!
Bon apetito!