Nu när gräslök börjar få knoppar så är det perfekt att plocka dem, stekta gräslöksknoppar med salt och olivolja är riktigt gott i en sallad eller till en fiskanrättning. Sen går det ju vänta tills de slår ut i blom, både vackra att titta på och goda att äta.
 
 
Dessa har jag nu plockat av och lagt in för att likt kapris kunna använda längre fram till något gott. Kanske blir till en Hasselbackspotatis,  grillad entrecote, rödvinssås och lite picklade knoppar av gräslök, då är dessa saltsyrlliga knoppar otroligt goda.
 
 
 
Plocka och skölj av dem noga, låt gärna en lite bit av stjälken sitta kvar, blir ju ännu lite vackrare då.
 
 
Ta 1 dl knoppar, 1/2 dl ättika, 1/2dl vatten, 1/2msk salt, 1 msk socker. Koka upp allt utom knopparna, låt svalna av en stund, slå sedan vätskan i en väl rengjord burk med grälöksknoppar. 
 
Ställ burken svalt i några dagar innan ni njuter av dem på samma sätt som ni njuter av kapris! Samtidigt så blir ju också gräsllksbeståndet bättre om de blir av med knopparna. Man vill ju fin gräslök till midsommarafton och inte stora som sugrör.