Fredag, sov lite längre än vanligt, tuppen gal och det är en skön känsla att vakna upp till hans revirtänk. Han med namnet Coq au vin håller ordning på sina hönor. Han ser till att de börjar röra på sig, vissa av dem är inte lika morgonpigga och sitter gärna kvar på sin pinne inne i hönshuset.
 
 
Men att vakna upp och kolla in hönorna, hämta lite ägg är så härligt. Det ger mig energi i en tom kropp att se dem trivas, de små pratar med varandra och rusar mot oss när vi kommer med mat till dem.
 
 
Så vad gör man med tre färska ägg, jo vispar dem försiktigt med ett par matskedar vatten, lite nymald peppar samt lite salt. Lägger dem sedan i en lagom varm stekpanna, drar äggsmeten med slickepotten från kanten in mot mitten lite försiktigt. Sen river man lite parmesan över och i brist på tryffel kan man ta tryffelolja, inte samna sak men gott nog till frullen. 
 
 
Jag är absolut ingen frukostmänniska men med att vi skaffat hönor så har jag nog ätit mer frukost på 1 månad än på 10 år tror jag. Det är verkligen något speciellt att kunna få egna ägg.
 
 
Så efter lite receptskrivning, kaffe, ägg och lite spaning på zucchiniblommor så är jag nu redo att möta denna fredag, en underbar fredag med lite surdegsbak på agendan. 
 
 
Redo att kliva in i restaurangkök och njuta av denna dag, Vätternrundan är ju snart igång så lite pasta kommer att kokas till perfektion, pasta skojar man inte bort, inte ens till cyklister! Får passa på att önska alla cyklister lycka till och till er bilister så ha överinseende med dem, de betalar lika mycket skatt som ni och dessutom så kostar många cyklar betydligt mycket mer än era bilar så ta det lugnt!