Det är lite lustigt att ju äldre jag blir så får jag fler förnimmelser av smaker från min barndom.
 
Vitkål som ett exempel, minns hur jag kunde ta ett blad och tugga på det bara för att det var så gott. Rårivet blandat med lingon som man fick i skolan, på den tiden hette det inte sallad utan råkost. Ordet råkost för en tioåring är inte direkt ett gastronomiskt upphetsande ord men gott var det. Sen är ju faktiskt den genuint svenska pizzasalladen på just vitkål otroligt god när den är bra gjord. 
 
Så här års finns den färska vitkålen, luftig och lätt med otroligt god smak. Allt egentligen som kommer nu är ju färskt och är som godast.
 
Färskpotatis, vilken härlig primör kokt med salt och dill som fungerar till nästan allt.
 
Men det var ju vitkål jag tänkte på, lättstuvad vitkål med lite riven muskot, salt och peppar, fint skuren morot och så lite ärtor på slutet.
 
Ackompanjerad med riktigt god falukorv och senap så blir ju stuvad vitkål himmelskt gott. Falukorv är verkligen ett kapitel för sig, det finns sämre och bättre kvalitet på den korven, vill minnas att falukorv enbart var av god kvalitet när jag var barn men det mesta var väl av bättre kvalitet på den tiden. Hantverk kostar en slant så välj en falukorv av god kvalitet. 
 
Steker falukorv i olja och liten gnutta smör, det sista jag gör är att vända ner fettet från stekpannan i stuvningen, detta är stjärnklass på matlagning, tror nog att hela det gastronomiska Sverige håller med om att svensk husmanskonst är underbar!
 
VILKA MINNEN DET DYKER UPP BARA GENOM ATT LAGA LITE MAT! VILKA MATMINNEN HAR DU AV MATLAGNING?