
Fjärde advent, en vecka kvar till julafton och ett härligt julbord ska avnjutas men en liten skinksmörgås kan ju alltid avprovas innan! Familjen har klätt granen som nu står så vackert mot väggen och lyser upp hela rummet!
Frågan var om granen skulle knyckas i skogen på gammalt hederligt vis men med tanke på hur dålig stämning det lätt kan bli från skogsägarna så köptes det en fin gran utan att tjyvpulsen steg.
När väl granen blev klädd så måste man äta en skinkmacka, så är det ju bara. Jag älskar smörgåsar när de är svulstiga, jobbade mackor som måste ätas med kniv och gaffel då är jag förtjust.
En skiva grovt rågbröd, rejält med riktigt smör, bottna upp brödet med rödkål, snåla inte. Några skivor med skinka som med omsorg läggs över rödkålen. Skinka som jag behåller så mycket fett jag bara kan vid griljeringen. Fett är så gott, synnerhet när det är ljummet, vill man inte ha fett så skär bort det på tallriken! Griljerad med honung, senap och ägg, ljummen så är skinka underbart!
Sen toppas skinkmackan med en god rödbetssallad och härlig senap, nu är julens bästa smörgås klar att avnjutas, morgon, middag och kväll!
Är sen klockan som så så är det inte fel med en julöl och en byxljummen rackabajsare för den delen!
Ha en riktigt trevlig fjärde advent!