Så sugen på burgare!

 
Jag är fascinerad av mat, ja jag erkänner, det märks säkert inte men det finns vissa saker som är något extra för mig så som pizza och hamburgare till exempel. Dessa rätter är så enkla kan tyckas men där har ni så fel. Dessa rätter är komplexa, de är konstverk när de är bra gjorda men så jädra värdelösa när de är dåliga. En pizza med dålig deg, sunkig ost och för låg värme i ugnen blir inget annat än ren skit på tallriken oavsett hur bra resten är. 
En hamburgare som är för hårt pressad, stekt för hårt så det smakar bränt är också ren skit. En hamburgare ska vara lite luftig i sin sammansättning, saftig och ha ett smakrikt kött. Jag steker gärna mina burgare i ister eller talg som fått smälta, en saftig dressing på ett varmt burgarbröd med tomat, lök, sallad och gurka. En burgare äts med händer, endast händer, allt annat är ett lagbrott mot god burgarsed. När man biter får det gärna skvätta en aning, har dina bordgrannar problem med det, be dem snällt men väldigt bestämd att flytta på sig. En burgare ska vara moffig!
 

Gigantiska burgare!

En synnerligen trevlig bjudrätt är en enda stor burgare att bjuda på. Lika stor som er största stekpanna. Stort nybakat burgarbröd som sedan fylls med allt det goda  ni önskar på er burgare. Ställ sedan denna gigantiska burgare mitt på bordet och skär sedan tårtbitar ur detta konstverk! Succé! Duka med vaxduk så ni kan spola av den på garageuppfarten och bjud in hela grannskapet!
 

En liten burgare för stunden!

Nu vet ni att en burgare äts med händerna och att det skvätter. Så lägg därför på ett enkelstekt ägg så det blir än mer saftigt. Ju svårare det är att äta ju högre poäng tilldelas burgaren. 
 
4 hamburgare
 
600 g färs av nötfärs, högrevsfärs eller blandfärs, gärna grovmalt
2 msk chilisås
1 msk dijonsenap
Salt
Peppar
 
 Blandfärs  säger vän av ordning?! Alltså fettbristen i ett riktigt magert nötkött är rätt trist egentligen så testa en bra blandfärs för smakens skull.
 
Nu kommer en mycket viktig del, blanda inte så hårt, vänd runt lite så allt blandas men försiktigt. Det ska vara en luftig blandning. Stek sedan på ganska hög värme i exempelvis ister, talg, smör och olja i 2-3 minuter på varje sida. 
Lägg lite extra tid på era tillbehör, gör eller köp en schysst pommes, en riktigt god majonnäs som ni smaksätter med det ni gillar. Kanske chili och gurka i Majjo! Sen en otroligt viktig del, salladen, den måste vara krispig. Det ska låta när första tuggan tas. Det där krispiga knixet vid bettet är viktigt. Ost? Ja absolut. Testa prästost, Västerbotten eller någon annan lagrad ost. 
 
Är inte ni också sugna nu på en saftig och moffig burgare? 
 
Vad är era perfekta hamburgare gjorda med för tillbehör?!